Catherina Martens

Wat meer over mezelf

Toen ik op mijn eerste communie een fototoestel kreeg van mijn vader, die hobbyfotograaf was, begon ik meteen met fotograferen. Het werd een passie, die me nooit meer zou loslaten. Ook op reis ging mijn fototoestel steeds mee en toen ik in het middelbaar op dansacademie zat, legde ik tijdens dansshows mijn mededansers vast op de gevoelige plaat. Ik ben iemand die van zijn hobby zijn beroep heeft kunnen maken en dagelijks dankbaar geniet van de creatieve kant van de fotografie. Met mijn foto’s probeer ik emoties zo goed mogelijk weer te geven en gevoelens op een bijzondere manier te vereeuwigen.

Tijdens mijn laatste jaar aan het Nationaal Radio- en Filminstituut (NARAFI) trok ik op stage naar Miami Beach, een unieke ervaring die me heel veel bijbracht over licht, een van de belangrijkste aspecten van de fotografie. Na een bijkomende stage bij fotograaf Pawel Czermak in Antwerpen, een periode als assistent-fotograaf bij Foto Francken in Gent en een tijd als modefotografe besloot ik om mijn eigen weg te gaan. Al vlug was Klaarlicht fotografie een feit.

Met de komst van mijn kinderen Dimitri, Lisa en Merel ging ik me steeds meer specialiseren in zwangerschaps- en newborn fotoshoots.
Van onze twee oudste kinderen nam ik heel veel foto’s en toen ik zwanger was van mijn jongste dochter besloot ik om me volledig toe te spitsen op newborn fotografie. Een beslissing waarvan ik nog geen seconde spijt heb gehad. Regelmatig volg ik extra masterclassen en workshops in binnen- en buitenland voor newbornfotoshoots. Je mag dan ook rekenen op jarenlange kennis. Ook veiligheid is prioritair.

Als ik eens een dagje vrij heb, hou ik mij bezig om nieuwe mutsjes, haarlintjes, wraps en andere accessoires te maken om zo van elke shoot iets uniek te kunnen maken.

Begin 2020 heb ik mijn nieuwe daglichtstudio geopend in Schilde. Hier heb ik het perfecte daglicht voor het fotograferen van baby’s.
Heel mijn studio zit vol met leuke mandjes, haarbandjes, zwangerschapsjurken, doeken, kleedjes, props, …
Aangezien al die mooie foto’s niet enkel op uw computer horen te staan, maak ik met plezier kwaliteitsvolle albums en werk hiervoor met een professionele leverancier.

Liefs Catherina
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this